Glas met een lage isolatiewaarde, tochtklachten en beginnende houtrot in de kozijnen: voor veel woningcorporaties zijn dit de eerste tekenen om met een renovatie te beginnen. Waar voorheen houten kozijnen zonder pardon volledig vervangen werden, vindt er sinds een paar jaar een verschuiving plaats. Niet compleet vernieuwen, maar een tweede leven geven aan dat wat er is.

We noemen dit SecondLife. Onze klanten – voornamelijk vastgoedonderhoudsbedrijven – revitaliseren de kozijnen door het toepassen van goed isolerend glas, het herstellen van houtrot en een frisse verflaag. Alleen de draaiende delen worden vervangen.

 

In een interview met het platform Kozijnen van hout vertelt Stefan de Schrijver, directeur van De Schrijver Vastgoedonderhoud, hoe hij dit aanpakt aan de hand van de renovatie van 51 woningen aan de Bellamystraat in Terneuzen: "De aanleiding voor een grootschalige renovatie is vaak dat er energiebesparende maatregelen genomen moeten worden. Wanneer woningcorporaties ons inschakelen, gaan we langs op locatie om de huidige staat van de kozijnen te inspecteren. Ons uitgangspunt is altijd om klanten een oplossing te bieden die op lange termijn duurzaam is. Qua milieu én qua kosten. Daarom rekenen we precies uit wat elke optie kost. Vaak komt bij het doorrekenen van de opties SecondLife het voordeligst uit de bus." Klik hier voor het volledige artikel. 

 

Ruud Verweij sprak ook met Kozijnen van hout over SecondLife en gaf antwoord op vragen als: 'Wat houdt dit concept precies in?', 'Als je bestaande kozijnen als basis gebruikt, zijn de afmetingen niet meer rechttoe rechtaan. Hoe gaan jullie hiermee om?' en 'Hoe ervaren opdrachtgevers deze aanpak?'.