NextLife

 

NextLife geeft gebruikt hout een nieuw bestaan.

Verweij Houttechniek zorgt ervoor dat teruggewonnen hout een nieuwe bestemming krijgt. Als revitalisatie van deuren, ramen of kozijnen écht niet langer een optie is, zoeken we naar de meest milieuvriendelijke recyclemogelijkheden. Dit noemen we NextLife.

Wij demonteren oude, houten stapeldorpeldeuren, voeren deze af en laten ze ontmantelen door stichting De Terugwinning. Hiermee creëren we op jaarbasis dagbesteding voor 5 personen. De korte lengtes onbehandeld hout die na ontmanteling overblijven - zo’n 60% van het hout - worden opnieuw hoogwaardig toegepast. Meubelontwerper Cartoni Design maakte er bijvoorbeeld nieuwe tafels van. En in samenwerking met BAM Wonen en Tolhuijs Design wordt een lamp op de markt gebracht. De houtrestanten krijgen ook zoveel mogelijk een tweede leven doordat er bijvoorbeeld insectenkasten en vogelhuisjes van gemaakt worden. De reststromen die overblijven, worden gescheiden afgevoerd naar bijvoorbeeld de vlakglasrecycling.

 

NextLife vermindert de CO2-uitstoot, creëert werkgelegenheid in de vorm van ‘social return’ en draagt bij aan een circulaire economie. Uit onderzoek van NIBE blijkt een CO2-reductie tot 40% mogelijk op het eindelevensscenario ten opzichte van het standaard afvoeren als bouw- en sloopafval. Dit is ook op aanvraag per renovatieproject te berekenen. In de berekeningen is nog geen rekening gehouden met de CO2 die blijft opgeslagen in het herwonnen hout. Ook is nog geen rekening gehouden met milieuvoordelen bij vervanging met houten gevelelementen ten opzichte van andere materiaalsoorten.

 

Momenteel onderzoeken we het hergebruiken en recyclen van houten ramen en kozijnen. En zoeken we naar extra mogelijkheden voor de inzet van herwonnen hout.

 

Meer lezen? Download hier de informatieleaflet.

Meer zien? Laat je inspireren door de video van BAM Wonen in samenwerking met Tolhuijs Design. En ontdek het hele verhaal en proces van de tafels in de video van Cartoni Design. Daaronder zie je foto’s van wat er zoal gemaakt is van de herwonnen grondstoffen.

  

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van circulariteit?

Laat uw gegevens achter via onderstaande button 'Informatie aanvragen' en wij nemen contact met u op.

Of bel direct met onze verkoop op 0348 – 68 82 82.

 

Informatie aanvragen