NextLife

 

NextLife geeft gebruikt hout een nieuw bestaan.

Verweij Houttechniek zorgt ervoor dat teruggewonnen hout een nieuwe bestemming krijgt. Als revitalisatie van deuren, ramen of kozijnen écht niet langer een optie is, zoeken we naar de meest milieuvriendelijke recyclemogelijkheden.

NextLife biedt deze in de vorm van moderne tafels. Wij demonteren oude, houten stapeldorpeldeuren, voeren deze af en laten ze ontmantelen door stichting De Terugwinning. Van de korte lengtes onbehandeld hout die na ontmanteling overblijven, maakt meubelontwerper Cartoni Design nieuwe tafels. 

 

NextLife vermindert de CO2-uitstoot, creëert werkgelegenheid in de vorm van ‘social return’ en draagt bij aan een circulaire economie. Uit onderzoek van NIBE blijkt een CO2-reductie tot 40% mogelijk op het eindelevensscenario ten opzichte van het standaard afvoeren als bouw- en sloopafval. Dit is ook op aanvraag per project te berekenen. 60% van het hout wordt hoogwaardig hergebruikt en de reststromen worden gescheiden afgevoerd voor bijvoorbeeld vlakglasrecycling. Met het ontmantelen van de deuren creëren we op jaarbasis dagbesteding voor 5 personen. In de berekeningen is nog geen rekening gehouden met de CO2 die blijft opgeslagen in het herwonnen hout. Ook is nog geen rekening gehouden met milieuvoordelen bij vervanging met houten gevelelementen ten opzichte van andere materiaalsoorten. 

 

Momenteel onderzoeken we het hergebruiken en recyclen van houten ramen en kozijnen. En zoeken we naar extra mogelijkheden voor de inzet van herwonnen hout.

 

Bekijk het hele verhaal en proces in onderstaande video van Cartoni Design.

  

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van circulariteit?

Laat uw gegevens achter via onderstaande button 'Informatie aanvragen' en wij nemen contact met u op.

Of bel direct met onze verkoop op 0348 – 68 82 82.

 

Informatie aanvragen