CO2 reduceren

 

Verweij Houttechniek is gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder.

 

 

Wij willen op korte termijn (binnen 5 jaar) onze CO2-uitstoot met 10 procent per fte verminderen. Op langere termijn reduceren wij de CO2-uitstoot per fte met 70 procent (2030) en 100 procent (2040). Deze doelstellingen bereiken we conform de werkwijze en richtlijnen van de CO2-Prestatieladder.

2017 – 2022: 10% reductie van de CO2-uitstoot per fte.

2017 – 2030: 70% reductie van de CO2-uitstoot per fte.

2017 – 2040: 100% reductie van de CO2-uitstoot per fte én 100% circulair werken.

 

Continu zoeken en vinden wij verbetermogelijkheden om onze CO2- en stikstofuitstoot én die van de klant en bewoner te beperken. Voor onze CO2-reductie volgen wij de methodiek en certificering op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder.

 

Concreet door ons doorgevoerde maatregelen zijn onder meer: plaatsing van 1170 PV-panelen; toepassen van LED-verlichting; aanpassing van de klimaatinstallatie; een fietsplan voor medewerkers; elektrisch rijden en plaatsen van oplaadpunten voor ons elektrisch en hybride wagenpark.

 

Ons productsysteem Lamikon LongLife is DUBOkeur®-gecertificeerd en BCRG-geregistreerd. Dit betekent gegarandeerd hoge isolatiewaarden, lange levensduur, een lage onderhoudscyclus en gebruik van naaldhout uit verantwoord beheerde Europese bossen.

 

Met onze ketenpartners verkleinen wij het aantal transportbewegingen. Dit doen wij onder meer door het maken van leverafspraken met onze leveranciers van hang- en sluitwerk en glas. Ook maken wij gebruik van lokale montagepartners.

 

De milieuvoordelen van het gebruik van hout in de renovatiesector maken we duidelijk met rekentools en bijdragen aan diverse commissies van brancheverenigingen. Kijk op www.houtnatuurlijkvannu.nl voor alles over bouwen met hout.

 

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Verweij is gecertificeerd op niveau 3 van deze Ladder. Meer informatie over de CO2-Prestatieladder vindt u op de website van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). De documentatie van alle certificaathouders is hier inzichtelijk gemaakt.

 

Meer informatie

In onderstaande documenten leest u hoe wij invulling geven aan de verplichtingen in het kader van de CO2-Prestatieladder. Het betreft inzicht in onze CO2-uitstoot, onze reductiemaatregelen, hoe we hierover communiceren en de initiatieven in de sector waaraan wij deelnemen. 

 

Inzicht

Reductie

Transparantie

Participatie

 

Download hier ons certificaat

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van CO2-reductie?

Laat uw gegevens achter via onderstaande button 'Informatie aanvragen' en wij nemen contact met u op.

Of bel direct met onze verkoop op 0348 – 68 82 82.

 

Informatie aanvragen