Circulair renoveren

Hout is een natuurproduct en deel van de biologische kringloop.

Wij streven naar een circulaire economie, zonder afval. Met efficiënt ontworpen producten en optimaal hergebruik van materialen. Daartoe optimaliseren wij het gebruik van natuurlijke grondstoffen, reduceren wij ons grondstofverbruik, beperken wij de CO2- en stikstofuitstoot en hergebruiken en recyclen wij onze materialen. In 2040 werken wij volledig circulair en CO2-neutraal. Werken met Verweij betekent dan ook circulairder renoveren en het verder realiseren van de eigen duurzaamheidsambities.

Onze 5 pijlers van circulair renoveren:

1. Gebruikmaken van natuurlijke grondstoffen

Hout is een hernieuwbaar materiaal dat wij uitsluitend en gegarandeerd verkrijgen uit duurzaam beheerde bossen. Gebruik van dergelijke ‘biobased’ materialen voorkomt uitputting van niet-hernieuwbare grondstoffen. Ook leidt het tot een hernieuwde cyclus van CO2-opname. Het hout dat wij als grondstof gebruiken, is altijd FSC of PEFC gecertificeerd. Wij leveren onze producten dan ook onder het STIP-certificaat.

 

2. Reduceren van grondstofverbruik
Door het zo efficiënt mogelijk inrichten van onze bedrijfs- en productieprocessen, brengen wij ons grondstofverbruik terug en minimaliseren wij verspilling. Dankzij slim afkorten benutten wij optimaal ons materiaal. Resthout vingerlassen wij zoveel mogelijk naar te hergebruiken balken. Glaslatten maken wij uit de profilering van het raamhout, dat anders als restmateriaal zou zijn afgevoerd naar de biogasinstallatie. Dankzij onze spuitrobot en hergebruik van overtollig watergedragen verf, is er minimaal verfgebruik en -verbruik.

 

3. Beperken van CO2- en stikstofuitstoot
Hout is een CO2 neutrale grondstof. Tijdens de groei zet broeikasgas zich om in zuurstof. Deze in de boom opgeslagen koolstofdioxide blijft de gehele gebruiksduur van het hout bewaard. De bewerking van hout kost relatief weinig energie. Het is licht in vervoer en wanneer het is verwerkt tot eindproduct, vergt het minder transport en uitstoot. Als eindproduct biedt het een goede isolatie, heeft het een lange levensduur en biedt het mogelijkheden voor hergebruik en recycling. Dit alles beperkt en vermindert niet alleen de CO2-uitstoot in de keten, maar minimaliseert ook de emissie van stikstof. En omdat ons hout afkomstig is uit duurzame bossen, leidt het gebruik ervan tot een hernieuwde cyclus van CO2-opname.

Door productontwikkeling en procesinnovatie reduceren we de CO2-uitstoot van ons bedrijf, in projecten en in de keten nog verder. Het doel: 100% CO2-neutraal in 2040. De certificering op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder helpt ons om dit doel te bereiken.

 

4. Hergebruiken van materialen
Al onze kozijnen zijn zo ontworpen en gemonteerd dat ze ook weer demontabel en daarmee te hergebruiken zijn. Is vervanging niet nodig, dan adviseren we dit ook zeker niet. In plaats daarvan worden de bestaande kozijnen gerevitaliseerd en alleen de draaiende delen - ramen en deuren - vervangen. De kozijnen krijgen een SecondLife.

 

5. Recyclen van materialen
Soms bereikt een kozijn, raam of deur het einde van zijn levensduur en is vervanging de beste keus. Dan is het product wellicht niet langer bruikbaar, maar is de grondstof opnieuw waarde te geven. Aan het einde van de levensduur van deze producten, zoeken we dan ook naar de meest milieuvriendelijke mogelijkheden om de grondstof een ander doel of volgend leven te geven. NextLife geeft het hout van oude deuren een nieuwe bestemming.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van circulariteit?

Laat uw gegevens achter via onderstaande button 'Informatie aanvragen' en wij nemen contact met u op.

Of bel direct met onze verkoop op 0348 – 68 82 82.

 

Informatie aanvragen