Circulair renoveren

Wij streven naar een circulaire economie, zonder afval. Hout is onze duurzame basis.

Wij optimaliseren het gebruik van natuurlijke grondstoffen, reduceren ons grondstofverbruik en hergebruiken en recyclen onze materialen. In 2040 werken wij volledig circulair en CO2-neutraal. Werken met Verweij betekent dan ook circulairder renoveren en het verder realiseren van de eigen duurzaamheidsambities.

Onze 4 pijlers van circulair renoveren:

1. Gebruikmaken van natuurlijke grondstoffen

Hout is een hernieuwbaar materiaal dat wij uitsluitend en gegarandeerd verkrijgen uit duurzaam beheerde bossen. Gebruik van dergelijke ‘biobased’ materialen voorkomt uitputting van niet-hernieuwbare grondstoffen. Ook leidt het tot een hernieuwde cyclus van CO2-opname. Het hout dat wij als grondstof gebruiken, is altijd FSC of PEFC gecertificeerd. Wij leveren onze producten dan ook onder het STIP-certificaat.

 

2. Reduceren van grondstofverbruik
Door het zo efficiënt mogelijk inrichten van onze bedrijfs- en productieprocessen, brengen wij ons grondstofverbruik terug en minimaliseren wij verspilling. Dankzij slim afkorten benutten wij optimaal ons materiaal. Resthout vingerlassen wij zoveel mogelijk naar te hergebruiken balken. Glaslatten maken wij uit de profilering van het raamhout, dat anders als restmateriaal zou zijn afgevoerd naar de biogasinstallatie. Dankzij onze spuitrobot en hergebruik van overtollig watergedragen verf, is er minimaal verfgebruik en -verbruik.

 

3. Hergebruiken van materialen

Al onze kozijnen zijn zo ontworpen en gemonteerd dat ze ook weer demontabel en daarmee te hergebruiken zijn. Is vervanging niet nodig, dan adviseren we dit ook zeker niet. In plaats daarvan worden de bestaande kozijnen gerevitaliseerd en alleen de draaiende delen - ramen en deuren - vervangen. De kozijnen krijgen een SecondLife.

 

4. Recyclen van materialen
Soms bereikt een kozijn, raam of deur het einde van zijn levensduur en is vervanging de beste keus. Dan is het product wellicht niet langer bruikbaar, maar is de grondstof opnieuw waarde te geven. Aan het einde van de levensduur van deze producten, zoeken we dan ook naar de meest milieuvriendelijke mogelijkheden om de grondstof een ander doel of volgend leven te geven. NextLife geeft het hout van oude deuren een nieuwe bestemming.

 

Meer lezen over onze visie op circulariteit? Lees dan de blog ‘Is dat nou echt circulair renoveren of niet?’ van collega Jochem van Pommeren, Versneller Duurzaamheid. Hij ziet - net als velen van ons - steeds vaker circulaire initiatieven voorbijkomen. Maar hierbij wordt regelmatig de plank misgeslagen. In de blog geeft hij ook voorbeelden en tips hoe je op 'de circulaire ladder' kan klimmen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van circulariteit?

Laat uw gegevens achter via onderstaande button 'Informatie aanvragen' en wij nemen contact met u op.

Of bel direct met onze verkoop op 0348 – 68 82 82.

 

Informatie aanvragen