Andries werkt sinds 2014 bij Verweij Houttechniek: “Eén van de belangrijkste redenen voor mij om bij Verweij te gaan werken was de kwaliteit van de producten. Nu werk ik er al jaren en nog steeds met veel plezier.”

 

Eerste jaar
“Het eerste jaar vond ik lastig. Ik werkte 20 jaar voor dezelfde werkgever en wist precies hoe ik alles kon regelen. Nu moest ik opnieuw een organisatie, de processen en de mensen leren kennen. Dat was even wennen, maar je moet niet meteen zeggen: dit is niks voor mij. Ik heb het de tijd gegeven en de ruimte gekregen om in de rol te groeien.”

 

Plezier hebben

“Inmiddels werk ik al jaren met veel plezier bij Verweij. Dat is voor mij ook het belangrijkste: plezier hebben in wat je doet. Dit omvat voor mij twee dingen. Je moet voldoening halen uit het werk. Maar het moet natuurlijk ook leuk zijn met collega’s. Als één van de twee niet goed zit, houd je het niet vol.”

 

Geen dag hetzelfde

“Hoe mijn werkdag eruit ziet? Dat is heel verschillend! Het belangrijkste is dat ik ervoor zorg dat alle planningen goed op elkaar afgestemd zijn. Die van onze klanten, het montageteam en de levering vanaf de fabriek. Je hebt echt een spilfunctie, waardoor contact met mensen een flink stuk van mijn werk is.”

 

Thuis en op de bouw

“Sinds de coronaperiode werk ik meer vanuit huis, maar ik bezoek ook regelmatig de projecten. Lean-sessies zijn steeds vaker online. Dit heeft voordelen, vooral als je wat verder moet rijden. Maar het is ook goed om elkaar regelmatig op kantoor of de bouwplaats te zien. Zeker met lopende projecten. Het praat makkelijker als je iets echt even kan laten zien. En je kunt direct zaken met elkaar bespreken en afhandelen.”

 

Controleren en bijsturen

“Kwaliteitscontroles, veiligheidscontroles en bijsturen is ook een belangrijk onderdeel van mijn werk. Dingen die niet goed gaan, horen erbij. Ook al kunnen we er vaak zelf niets aan doen. Iedereen maakt wel eens een fout. Zelfs bij Verweij en zelfs montageleiders [ knipoog ]. Dat los ik dan altijd zo snel en adequaat mogelijk op om verdere problemen en irritaties te voorkomen.”

 

Streepje voor

“Verweij is een mooie werkgever. Alles is goed georganiseerd: van secundaire arbeidsvoorwaarden tot het altijd toepassen van de nieuwste technieken. Door te werken bij een bedrijf die hoog scoort op kwaliteit, heb je altijd een streepje voor.”