Mario werkt al ruim 20 jaar bij Verweij Houttechniek: “Dat is niet voor niets. Mijn werk is elke dag anders. Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik dingen maak die de klant ziet. En de sfeer is heel gemoedelijk. Als er iets is, staan ze voor je klaar.”

 

Van voormontage naar afmontage

“Toen ik in 2001 bij Verweij begon, werkten we nog op de oude locatie in Nieuwerbrug. Ik ben gestart met schuren en voormonteren. Maar al bij de eerste rondleiding door het bedrijf, wist ik dat ik door wilde stromen naar de afmontage. Inmiddels werk ik als allround medewerker in de hal waar we alle ‘specials’ maken. Ook produceren we hier de ramen, deuren en kozijnen voor modelwoningen en alle randproducten zoals glaslatten.”

 

Elke dag anders

“Mijn werk is heel divers. Niet alleen door de afwisseling tussen de glaslattenmachine, afmontage, glaszetten, kitten en het gereedmaken van producten voor transport. Ook door de producten die we maken. Vandaag ben ik bezig met een deur met zeven kleine ruitjes. Morgen zijn het weer een paar flinke kozijnen.”

 

Trots op het werk

“Het leukste aan mijn werk vind ik dat dingen maak die de klant ziet. Als je het hout schuurt, is daar later weinig van terug te zien. Dat het netjes gekit is, blijft zichtbaar. Een tijdje terug fietste ik toevallig door een wijk waar we kozijnen voor hadden gemaakt. Dan ga je toch even kijken en ben je trots op het werk dat we afgeleverd hebben.”

 

Gemoedelijke sfeer

“Maar het belangrijkste vind ik dat ik het naar mijn zin heb. We werken met een hecht team en de sfeer is heel gemoedelijk. Ik vind het ook leuk om met en voor collega’s dingen te organiseren. Dat begon al toen ik net gestart was bij Verweij. Mijn bowlingteam stopte ermee en bij Verweij hebben we een nieuw team opgericht. Nu bowlen we zelfs maandelijks met twee teams. Daarbij doen we bijvoorbeeld jaarlijks mee aan een voetbaltoernooi in Waddinxveen en regel ik met EK’s en WK’s een voetbalpool.”

 

Van twee kanten

“Soms gaat het ook minder goed. Als er iets aan de hand is dan houden ze bij Verweij rekening met je. Ze doen nooit moeilijk. Maar dat komt natuurlijk wel van twee kanten. Als het druk is, vind ik het ook geen probleem om een paar uurtjes extra te werken. Verweij is een topwerkgever.”

Allround Medewerker Afmontage (40 uur) - Woerden

Allround Medewerker Afmontage (40 uur) - Woerden

Word expert in jouw vakgebied. Alle voorkomende afmontagewerkzaamheden, glaszetten en afkitten van ramen, deuren en kozijnen vallen onder jouw takenpakket. Je bent verantwoordelijk voor het opstarten van nieuwe werken en inzetbaar op verschillende werkplekken. Lees meer