Renovatie

Renovatie 154 woningen te Amsterdam

 

Terug naar projecten

Omdat het complex in 1975 voor het laatst gerenoveerd is, voldoet het op diverse punten niet meer aan de hedendaagse eisen. Van Wijk Vastgoedonderhoud is door woningcorporatie Stadgenoot geselecteerd om Beuningenplein Noord grondig te renoveren. Verweij Houttechniek heeft de opdracht om de kunststof kozijnen - die zijn aangebracht in de originele houten kozijnen - te vervangen door houten intrekkozijnen. Daarnaast worden de stalen voordeurkozijnen vervangen door houten kozijnen die zowel brand- als inbraakwerend zijn. Ook vervangen wij de ramen, deuren en het vaste glas in de woning. Daarbij worden in de woningen voorzetwanden, keukens, radiatoren en mechanische ventilatiesystemen geplaatst. Het is dus een intensief project, waarbij tijdelijke logeerwoningen worden aangeboden aan de bewoners.

 

Ellert Janssen van Van Wijk Vastgoedonderhoud vertelt: “Het brede productaanbod van Verweij Houttechniek minimaliseert het aantal partijen dat betrokken is bij de gevelrenovatie. Het werkt voor ons efficiënt om één aanspreekpunt te hebben voor de diverse houten gevelelementen. Daarbij wordt goed met ons meegedacht over de meest geschikte producten en het renovatieproces. Zo komen we tot het beste resultaat voor de woningcorporatie én voor de bewoners.”

 

“Er is bijvoorbeeld ook de hulp ingeschakeld van een verhuisbedrijf dat elke paar dagen de werkvoorraad voor alle betrokken partijen in de woningen aflevert. Tegelijkertijd voeren zij het uitkomend afval af. Dit bespaart veel logistieke bewegingen en minimaliseert de overlast in de buurt.”, voegt Ellert Janssen toe.

 

In de bestaande staat hebben de woningen een energielabel van F of G. Alle woningen maken de vereiste labelsprong. Ook worden de woningen klaargemaakt om op den duur aangesloten te worden op stadswarmte, zodat ze verwarmd kunnen gaan worden zonder aardgas.

 

Na een renovatietijd van ongeveer 10 werkdagen per woning zijn deze woningen weer klaar voor de toekomst.