Renovatie

Renovatie en nieuwbouw 92 woningen te Baarn

De woningen waren oorspronkelijk bedoeld voor gezinnen. Inmiddels is de circa 65 m2 woonoppervlakte te klein voor een gezin. In de afgelopen decennia is onderhoud gepleegd wat vooral gericht was op instandhouding en dus niet op extra verbeteringen. Een en ander betekent dat de staat van de woongebouwen gedateerd was en dringend verbetering behoefde, met in het bijzonder de buitenschil.

 

De flats zijn daarom grondig gerenoveerd en daarbij ook energiezuiniger gemaakt. In de kappen zijn in totaal 20 nieuwe woningen gekomen.

 

De bestaande zolderverdiepingen werden volledig gesloopt om ruimte te scheppen voor de nieuwe woningen. Vervolgens werden op het dak prefab hsb-wanden geplaatst, welke volledig zijn ontworpen en gefabriceerd door Verweij Houttechniek. Hierdoor is een nieuwe verdieping ontstaan.

 

Een belangrijke bijdrage aan het energiezuiniger maken van de woning is geleverd door de toepassing van onze naaldhouten Verweij BestLife kozijnen met Woodstone cyclusverlengers en Lamikon epoxyverbindingen. Met een gemiddelde U-waarde van 1,49 scoren deze bijzonder goed in de EPC-berekening.

 

Tevens is er extra geïsoleerd, is de indeling van de woningen gewijzigd en hebben de woningen een eigen cv-installatie gekregen.

 

Het Verweij BestLife kozijnsysteem is ook in andere projecten voorgeschreven door woningbouwvereniging Eemland Wonen, die al jarenlang overtuigd is van de kwaliteit van Verweij BestLife en de lage gegarandeerde onderhoudskosten van dit kozijnsysteem.