Renovatie

Renovatie 52 woningen te Hoek van Holland

 

Terug naar projecten

De opgave voor Willems Vastgoedonderhoud uit Rotterdam in opdracht van Woningbouwvereniging Hoek van Holland vormde een grote uitdaging. Rijtjeswoningen uit de jaren ’60 met label F/G moesten worden getransformeerd tot een wooncomplex met energielabel A++ en een moderne uitstraling.

 

Er werden scherpe eisen gesteld aan de isolatie van de gebouwschil en er waren milieubezwaren tegen het gebruik van kunststof.

 

Als ketenpartner van Willems konden wij ons passiefkozijn - dat onderdeel is van de Verweij BestLife collectie - binnen het geheel aanbieden. In combinatie met uitgekiende gevelisolatie en een duurzame installatie met onder andere pv-panelen kon volgens de berekeningen de labelsprong naar A++ gemaakt worden.

 

Het resultaat mag er zijn; niet alleen zijn de woningen aan de buitenzijde compleet getransformeerd, ook de binnenzijde is aangepast aan de hedendaagse eisen.

 

Uiteindelijk is de energiebesparing zo groot, dat deze tegen de huurverhoging weggestreept kan worden. Uit metingen blijkt dat de gestelde energieprestaties gehaald worden.