Renovatie

Renovatie 154 woningen te Oud-Beijerland

 

Terug naar projecten

Sander Willems: “Renoveren van energielabel E naar A is een flinke uitdaging. Zeker als het om 154 woningen gaat, verdeeld over drie projecten. Daarom zochten we voor deze projecten ervaren partners. Een belangrijk onderdeel is het kozijnenwerk, want daar kun je veel energiebesparing mee bereiken. Nu werken we al langere tijd samen met Verweij Houttechiek. Zij zijn expert in duurzame kozijnen. Ook hebben ze hiervoor een duurzame BCRG-kwaliteitsverklaring (voorheen ISSO) en het DUBOkeur® van het NIBE. Dat gaf voor dit project de doorslag.”

 

Lage milieubelasting

Samen met Verweij selecteerde Willems Vastgoedonderhoud het Verweij BestLife kozijnsysteem met Woodstone cyclusverlengers en Lamikon epoxyverbindingen voor dit project. Een doordachte keuze, vertelt Sander: “Deze kozijnen zijn geproduceerd met duurzaam Europees naaldhout. Duurzaam, want deze bomen zijn snelgroeiend en komen uit verantwoord beheerde bossen. Daarbij heeft het hout goede isolerende eigenschappen. Zo blijft de milieubelasting relatief laag. Het Verweij BestLife-kozijn heeft verschillende uitvoeringen. Wij kozen voor een ‘upgrade’ met tripleglas, dat een U-waarde van 0,8 heeft. Alles opgeteld kwamen we zo uit op een zeer gunstige EPA-berekening.”

 

Lage onderhoudskosten
Naast het duurzame eisenpakket van HW Wonen had Willems Vastgoedonderhoud zelf ook een specifieke wens.

Sander: “We zochten naar een manier om houtvocht en gevolgschade te voorkomen. Verweij Houttechniek bracht daarom op elk kozijn een gecontramalde Woodstone neuslat aan. Dit is een soort afdakje boven de verbinding van het kozijn, zodat houtvocht geen kans krijgt. Zo gaat het geheel langer mee en blijven de onderhoudskosten laag.”

 

Optimale ontzorging
Alle eisen werden samengebracht in een inmeet-, productie- en montageplan, dat vervolgens gezamenlijk werd uitgevoerd. Hoe is dat verlopen? “Voor ons was één ding belangrijk: de overlast voor bewoners moet minimaal zijn. Verweij Houttechniek dacht hierin uitstekend met ons mee. Elke woning werd individueel ingemeten, zodat de kozijnen volledig op maat gemaakt konden worden. Steeds werd een zijde van elke woning compleet gemonteerd. En bewoners konden gewoon thuisblijven. In totaal hadden ze niet meer dan twee keer een dagdeel overlast. Een knappe prestatie, zeker gezien de omvang van het project. Alles is op rolletjes verlopen.”

 

100% tevreden

Deze renovatieprojecten zijn inmiddels afgerond. Hoe kijkt Willems terug op de samenwerking met Verweij Houttechniek? “Een groot succes! Samen met Verweij Houttechniek vormden we een uitstekend team. Verweij zorgde voor een strak productieplan, wij voor montage en communicatie met bewoners. Dit is wat je nodig hebt voor de renovatie van een groot woningencomplex. We kijken uit naar nieuwe projecten.”