Het verbeteren van de bedrijfsprocessen en de arbeidsomstandigheden is bij ons een continu proces. De recente installatie van de railbaan in het eerste gedeelte van onze productielijn is een mooi voorbeeld. We verhogen daarmee niet alleen de productiviteit. Ook is het werk prettiger geworden.

Voorheen werden alle voorgemonteerde deuren en ramen op pallets gestapeld en klaargezet voor het tweede deel van onze productielijn: de spuiterij en afmontage. Nu worden ze direct na de voormontage opgehangen. De railbaan brengt vervolgens zelfstandig de producten naar de geautomatiseerde spuiterij. Geen onnodig stapelwerk en geen onnodige tussenbuffers.

 

David Verweij, directielid, vertelt: “De installatie van de nieuwe railbaan draagt bij aan een efficiënter productieproces. Ook dwingt het ons om de gehele orderstroom nóg strakker te organiseren. Zo moeten we bijvoorbeeld geen ramen en deuren ophangen in de voormontage als het hang- en sluitwerk nog niet binnen is. De samenwerking tussen productie, planning en inkoop is belangrijker dan ooit tevoren.”

 

Rob Koster, productiemedewerker voormontage, vult aan: “De nieuwe railbaan zorgt niet alleen voor minder handelingen in het algemeen. Ook maakt het ons dagelijks werk prettiger. Er hoeft minder gebukt, getild en gesjouwd te worden. De werkvloer is nog opgeruimder, omdat de producten de hoogte in gaan. En het maakt mijn werk afwisselender. Waar voorheen een collega de hele dag producten aan het ophangen was, doen we dit nu meteen zelf.” Rob sluit af: “Ik zie alleen maar voordelen. Vanaf dag één al.”