De vraag naar houten ramen en deuren neemt toe en duurzaam renoveren is actueler dan ooit. Tegelijkertijd zijn gekwalificeerde medewerkers steeds schaarser. Met de investering in een innovatieve productielijn voor ramen en deuren speelt Verweij Houttechniek hierop in.

 

In samenwerking met BOS Machines uit Vianen ontwikkelden we een machine die perfect aansluit op onze bedrijfsprocessen. Drie uitgangspunten stonden centraal: een efficiënter productieproces, optimale werkomstandigheden voor het productieteam en een verdere reductie van het grondstofverbruik.

 

Zelfde kwaliteit, slimmer produceren

Met de installatie van de nieuwe machine is het productieproces nog verder gestroomlijnd. De kwaliteit blijft hetzelfde. Leonard Verweij vertelt: “Diverse stappen in het proces zijn geautomatiseerd. Hierdoor besparen we fors op arbeidstijd in de eerste fase van het productieproces. Bovendien kan de machine, als wij naar huis zijn, nog acht uur lang doordraaien. Dit biedt meer flexibiliteit.”

 

De mens is minstens zo belangrijk

Niet alleen de efficiëntieverbetering was een uitgangspunt. “Door het gerobotiseerde laadstation en sorteermagazijn, wordt er ergonomischer gewerkt.”, vervolgt Leonard. “We vinden het belangrijk dat onze medewerkers gezond zijn én blijven.”

 

Minder afval, beter voor het milieu

De machine is zo ontworpen en geprogrammeerd dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van het hout. “Door orders slim te combineren, is er minimaal zaagverlies. En doordat wij de glaslatten direct uit het raamhout frezen, besparen we ook hier grondstoffen.”

 

Zien = geloven

Vanaf september draait de nieuwe machine volop: elke minuut komt er een nieuw raam- of deuronderdeel van de machine. De onderdelen worden per project afgeroepen en verder verwerkt tot een pasmaat geproduceerde en kant-en-klare raam of deur.


Zien hoe deze computergestuurde machine geplaatst is en werkt? Bekijk hieronder de video.

Live zien? Neem dan gerust contact met ons op voor een bedrijfsbezoek.