Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 

De duurzaamheidsambities en -doelstellingen van Verweij zijn ambitieus en realistisch. In 2040 willen wij volledig CO2-neutraal en circulair werken.

Als houtverwerkend familiebedrijf opereren wij van oudsher op maatschappelijk en sociaal verantwoorde wijze. Ons beleid, onze innovaties en initiatieven richten zich op optimaal (her)gebruik van grondstoffen en minimaal verbruik van materialen. Focus ligt op circulair renoveren en CO2 reduceren. Met concrete innovaties zoals Lamikon LongLife en SecondLife en initiatieven als NextLife dragen wij samen met onze partners bij aan de verduurzaming van de samenleving. Ons gezamenlijk doel: tevreden bewoners in een duurzame wereld.

 

Werken bij Verweij is werken aan duurzaamheid. Ambacht en innovatie zijn bij ons onafscheidelijk. Bij beide staan onze mensen en hun duurzame inzetbaarheid centraal. Met een goed ingevuld sociaal beleid, behouden wij een zorgvuldig evenwicht tussen persoonlijke belangen en bedrijfsbelangen. We doen dit in het volle besef dat onze medewerkers de strategische factor zijn voor het realiseren van onze doelstellingen en ambities – ook op het gebied van duurzaamheid.

 

Onze duurzaamheidsdoelstellingen
2017 – 2022 10% reductie van de CO2-uitstoot per fte
2017 – 2030 70% reductie van de CO2-uitstoot per fte
2017 – 2040 100% reductie van de CO2-uitstoot per fte én 100% circulair werken
 

Het hout dat wij als grondstof gebruiken, is altijd FSC of PEFC en STIP gecertificeerd. We hebben het CO2-bewustcertificaat en slimme producten als Lamikon LongLife zijn DUBOkeur-gecertificeerd.

 

Het DUBOkeur® bewijst dat een product, grondstof, installatie of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort.

 

Het CO2-bewustcertificaat certificeert Verweij Houttechniek op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder en helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten.

 

Het FSC-keurmerk geeft aan dat hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. Vergelijkbaar: PEFC- en STIP-keurmerk.