Bijzondere projecten: Het Schip en Spaarndam 2 in Amsterdam

17 januari 2018

In de Amsterdamse Spaarndammerbuurt staan rondom het gelijknamige plantsoen enkele mooie voorbeelden van de Amsterdamse School-architectuur. De ruim honderd jaar oude bouwwerken zijn ontworpen door Michel de Klerk, één van de voormannen van deze architectuurstroming.

Het bekendste gebouw Het Schip, in bezit van woningcorporatie Eigen Haard, is aangepast en gerestaureerd. Het volledige project bestond uit het restaureren van het museumgedeelte en de woningen. Onderdeel van de werkzaamheden was het herstellen en vervangen van de houten ramen, deuren en kozijnen. Dit is geheel in eigen beheer verzorgd door Verweij Houttechniek, in opdracht van Vastbouw.

Alle producten zijn vervaardigd uit Oregon Pine. Dit is een mooie houtsoort met een vergelijkbare uitstraling als Grenen, wat vroeger verwerkt werd in ramen, deuren en kozijnen. Om het authentieke karakter van het gevelbeeld te handhaven, is er monumentenglas in de ramen verwerkt. Hier vallen ook getoogde en gebogen ruiten onder. Bovendien is er veel oog voor de details van vroeger. Deze zijn gehandhaafd of teruggebracht op basis van oude tekeningen en foto's.

Nieuwe ramen, deuren en kozijnen in een monumentaal pand, dat betekent dat elk onderdeel vanwege de pasmaat uniek moet worden. Daarom is elk van de ruim 1300 onderdelen apart ingemeten en geproduceerd.

Spaarndam 2

In navolging van Het Schip, is Verweij opnieuw betrokken bij een restauratie in de Spaarndammerbuurt. In opdracht van Vastbouw heeft Verweij de opdracht gekregen de kozijnen, ramen en deuren te vervangen van het Eigen Haard complex Spaarndam 2, dat ook door Michel de Klerk is ontworpen.

Archivolt Architecten begeleidt ons in het definitieve ontwerp van de detaillering.

We zien het als twee bijzondere projecten waarbij we onze kennis en kunde met trots toe kunnen passen.

 

Nieuws

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

Nieuws | Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

Nieuws | TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

Nieuws | Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.