Lamikon LongLife in de ISSO databank

5 mei 2014

Onze kozijnsystemen zijn onlangs opgenomen in de databank van ISSO.

De onafhankelijk vastgestelde U-waarde van het Lamikon LongLife kozijn is 1,49. De U-waarde van het Lamikon LongLife ++ Passiefkozijn is zelfs 0,79!

Wat houdt de ISSO databank in?

ISSO heeft van de overheid de opdracht gekregen om een databank aan te leggen met gecontroleerde kwaliteitsverklaringen van producten voor de berekening van een EPA-rapport of een Energielabel. De ISSO treedt op als onafhankelijke partij die aangeleverde verklaringen op juistheid controleert. Wanneer op de juiste manier onderbouwd wordt dat een product een lagere U-waarde heeft dan de forfaitaire U-waarde, kan dit product worden opgenomen in de databank.

De behoefte aan een onafhankelijke databank is ontstaan doordat fabrikanten en adviseurs in de afgelopen jaren met de mooiste isolatiewaarden op de proppen zijn gekomen. Echter bleken deze na beoordeling niet te kloppen. Daarom werd het absolute noodzaak om de juistheid van de adviezen en labels naar een hoger niveau te brengen. Om die reden is het vanaf begin 2010 is het niet meer mogelijk voor de adviseur om ‘eigen’ isolatiewaarden in te voeren bij energetische berekeningen.

Voor alle producten zijn daarom forfaitaire U-waarden vastgelegd, waarmee in de software standaard gerekend moet worden. De enige uitzondering mag gemaakt worden voor een product uit de ISSO databank. Wanneer de adviseur een product uit de databank toe wil passen in berekeningen, kan de bijbehorende productcode uit de databank worden ingevoerd in de software.

Rekenvoorbeeld :

Standaard hardhouten kozijnen met HR-glas 1,1 hebben een forfaitaire U-waarde van 1,80.
Lamikon LongLife met HR-glas 1,1 heeft een U-waarde van 1,49 zoals vermeld in de ISSO databank.

In de totale berekening kan dit een labelsprong uitmaken EN onze U-waarden voldoen aan het huidige Bouwbesluit (U < 1,65)! Dit geldt ook bij raam en deurvervanging.

Informatie aanvragen


 

Nieuws

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

Nieuws | Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

Nieuws | TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

Nieuws | Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.