Renovatie Modelwoning te Delft

Het renovatieproduct Growing Green is ontwikkeld voor het verduurzamen van individuele galerijwoningen in gestapelde bouw. Pijlers van het renovatieproduct: naar A, een gezond binnenklimaat, meer wooncomfort en een hoog rendement op de investering. Het renovatieproduct plaatst een deel van de installaties aan de gevel en pakt de schil aan met prefab hsb gevelelementen met hoogwaardige isolatie. Die gevelelementen, inclusief kozijnen, komen van Verweij Houttechniek uit Woerden.

Verweij Houttechniek is een van de co-makers van de onder regie van Smits Vastgoedzorg ontwikkelde Growing Green-aanpak. Verweij levert de prefab gevelelementen met hoogwaardige isolatie die in het renovatieproduct worden gebruikt. Het Growing Green renovatieproduct is voor het eerst toegepast in een galerijwoning in Delft, die woningcorporatie Woonbron een jaar lang als proefwoning ter beschikking stelt. In deze woning plaatste Verweij prefab hsb gevels met Lamikon kozijnen; aan de achtergevel Lamikon+ met triple glas, aan de voorgevel Lamikon Longlife met dubbelglas, afgestemd op de oriëntering van de woning.

De keuze voor deze Lamikon kozijnen is gemaakt vanwege de gegarandeerde lage onderhoudskosten en het feit dat ze vanwege detaillering en materiaalgebruik uitstekend presteren op energetisch gebied.

Mede dankzij de complete gevels van Verweij maakt de proefwoning een sprong van label G naar A. In de energie-index scoort de galerijwoning nu 0,94; label A, maar nog niet energieneutraal. Wanneer het renovatieproduct zou worden losgelaten, met PV panelen op het dak, zou de energie-index uitkomen op 0,04.      

Consortium Growing Green

Smits Vastgoedzorg ontwikkelde het Growing Green renovatieproduct samen met een aantal partners. Naast Verweij Houttechniek waren dat installatiebedrijf Feenstra, NPSP Composieten, Nieuwe Architecten en PPG Industrial Coatings. Ook woningcorporatie Woonbron was betrokken bij de ontwikkeling van het renovatieproduct, evenals als de TU Delft en TNO. 

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

| Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

| TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

| Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.