Verweij Houttechniek

Calculator (32 - 40 uur) - Woerden

Heb je enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie als calculator? En heb je zin in een nieuwe uitdaging in de renovatiebranche bij een vooruitstrevend en gezellig familiebedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je verzorgt de offertevoorbereiding, maakt kostenberekeningen en calculeert complete projecten. Daarbij ben je adviseur van de klant en een creatieve specialist van onze producten.

 

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde MBO bouwkunde niveau-4 opleiding, een opleiding HBO bouwkunde of een vergelijkbare technische opleiding
  • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie
  • Enthousiasme, collegialiteit en nauwkeurigheid

 

Wat levert het je op?

Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden en een passend salaris:

  • Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • Gezellige collega’s in een informele en collegiale werksfeer
  • Werken met een mix van jonge mensen en mensen die al vele jaren aan Verweij verbonden zijn
  • Een uitgebreid introductieprogramma en volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen
  • De mogelijkheid om bij een fulltime vast dienstverband één dag thuis te werken

Allemaal binnen een moderne, innovatieve en maatschappelijk verantwoorde omgeving.

 

Kun je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? Reageer nu en stuur jouw motivatie en CV.

 

 

Wil je meer weten over de inhoud van de functie en het team? Lees hieronder het verhaal van collega Rayno Irodimedjo.

In gesprek met... Rayno Irodimedjo

Rayno Irodimedjo

Rayno Irodimedjo werkt sinds begin 2019 bij Verweij Houttechniek. Hij is gestart als projectvoorbereider en na ruim 1,5 jaar zette hij de stap naar de afdeling calculatie: “Het is allebei leuk en de basis is hetzelfde. Toch is het werk compleet anders.”

Leren in de praktijk

“Ik was net klaar met mijn opleiding ‘Middenkader functionaris bouw’ en aan het twijfelen of ik een HBO-studie ging doen. Maar uit boeken leren past toch minder bij me dan ervaring opdoen in de praktijk. Via een oud-klasgenoot kwam ik in contact met een werving- en selectiebureau en had al snel meerdere gesprekken. Toen ik bij Verweij was geweest, wist ik het meteen: hier wil ik werken. Ik voelde me er op mijn gemak en de inhoud van de vacature voor projectvoorbereider bij het bedrijfsbureau sprak me aan.”

 

Kennis meegenomen

“De werkzaamheden sloten aan op mijn opleiding en ik zat goed op mijn plek. Toen er een plaats vrij kwam op calculatie werd ik gevraagd om de overstap te maken. Deze kans was goed voor mijn ontwikkeling en heb ik gegrepen. De kennis die ik heb opgedaan tijdens de werkvoorbereiding, heb ik meegenomen.”

 

Contact met opdrachtgevers

“Op de afdeling calculatie heb je veel meer contact met opdrachtgevers. Dat is voor mij wel buiten mijn comfortzone. Mijn werk als calculator helpt me om over mijn verlegenheid heen te komen. Daarbij is het inhoudelijk leuk en leerzaam. Ik doe veel kennis op over de producten.“

 

Veel denk- en uitzoekwerk

“Mijn valkuil is om teveel op details in te gaan. Bij werkvoorbereiding moet alles op de millimeter nauwkeurig uitgewerkt worden. Bij calculatie moeten we meer ‘in geld denken’. Het is ook veel uitzoekwerk. Bijvoorbeeld als het gaat om het Politiekeurmerk Veilig Wonen, letselbeperkend- en doorvalveilig glas en brandwerendheidseisen. Zo leerde ik onlangs dat als er binnen 30 cm naast een deur een zijlicht zit en deze deur voorzien is van letselveilige beglazing, dat dezelfde beglazing toegepast moet worden voor het zijlicht. Tegelijkertijd denken we na over welke opties we kunnen aanbieden die goed passen bij de behoeften van de klant.”

 

Meerdere projecten tegelijk

“Het leukst vind ik dat we met meerdere projecten tegelijk bezig zijn. Je moet snel kunnen switchen. Inhoudelijk zit er ook veel afwisseling in het werk. Wat je uitrekent is nooit hetzelfde als een eerder project. Soms kijk ik wel eens terug, maar dan blijkt het net allemaal weer even anders te zitten. Knippen en plakken werkt bij calculeren niet.”

 

Niet mee naar huis

“Het belangrijkste wat ik geleerd heb, is dat je je werk niet mee naar huis moet nemen. Bij Verweij verwachten ze dat je je best doet en hard werkt, maar niet dat je te lang doorgaat. Ik krijg ook alle vrijheid als er thuis iets moet gebeuren. Ik vind het mooi hoe iedereen binnen het bedrijf met elkaar omgaat.”