Renovatie

Renovatie 36 woningen te Rotterdam

 

Terug naar Referenties

De werkzaamheden bestonden onder andere uit het renoveren van badkamers, keukens, daken en toiletten. De oude loden waterleidingen zijn vervangen, er werd een nieuw ventilatiesysteem aangebracht en er werden cv’s geplaatst.

 

Voor de buitengevel gold dat de ramen en deuren vervangen moesten worden voor nieuwe exemplaren met isolerende beglazing. Harde eis hierbij was, dat de nieuwe ramen exact hetzelfde uiterlijk zouden krijgen als de oude, dus met behoud van historische details. Wel moesten ze voldoen aan de moderne eisen qua geluid, isolatie en inbraakwerendheid.

 

Verweij Houttechniek slaagde erin om een passend product aan te bieden ter vervanging van de schuiframen. Dit is de reden dat wij door Dura Vermeer geselecteerd zijn als partner voor dit project. De oplossing voor het vraagstuk was het zogenaamd Holland Element. Simplistisch gesteld is dit een zeer slank kozijn dat in het bestaande kozijn wordt gemonteerd. Daarbinnen worden een vast raam en een draaikiepraam gemonteerd. Op deze manier bieden wij producten die voldoen aan de eisen van deze tijd, terwijl de monumentale detaillering en uitstraling gehandhaafd blijft.

 

Verweij Houttechniek was binnen het project verantwoordelijk voor het gehele proces van ontwerp tot en met montage.