Renovatie

Renovatie 250 woningen te Arnhem

De wijk is van belang vanwege de bijzondere stedenbouwkundige opzet. Deze bestaat uit een hoge buitenring en een lage binnenring rondom een plein. Om op het Van Verschuerplein te komen, moet je door één van de drie doorgangen gaan die in de buitenring zijn gemaakt. Op het plein ervaar je de intimiteit van de wijk, het is een prachtig afgerond geheel. De wijk is één van de vroegste Nederlandse voorbeelden van deze manier van bouwen.

De wijk telt 213 arbeiderswoningen, drie winkelpanden, een werkplaats en een school. Die school is inmiddels verbouwd tot wooneenheden. Volkshuisvesting Arnhem is de eigenaar van dit unieke complex.

Vanwege de langdurige relatie met Vastbouw uit Rijssen kreeg Verweij Houttechniek opdracht om alle draaiende en schuivende ramen te vervangen. Dit geheel volgens de eisen die Monumentenzorg had gesteld. Van de circa 3400 draaiende en schuivende ramen was er niet één hetzelfde. Het overgrote deel was zelfs ook nog uit de haak. Ieder raam is door ons uniek ingemeten en geproduceerd. De montage is door onze eigen montage afdeling uitgevoerd.

Naast onze expertise op het ontwerpen tot en met het monteren van Columbus ramen, was het feit dat we ook kozijnen kunnen aanbieden van grote meerwaarde tijdens dit project. Waar nodig vervingen wij ook bestaande kozijnen voor nieuwe kant-en-klare exemplaren. Dit scheelde aanzienlijk in de coördinatie kosten.