Nieuwbouw

Nieuwbouw 78 appartementen te Breukelen

 

Terug naar Referenties

Op deze locatie stonden eengezinswoningen welke niet meer voldeden aan de eisen van de huidige tijd. De investering om te renoveren bleek te groot, waardoor gekozen werd voor nieuwbouw.

 

Uitgangspunt van opdrachtgever Vecht en Omstreken was om een milieuvriendelijk, onderhoudsarm en beheersbaar gebouw te ontwikkelen. Wat betreft de gevelelementen was het Lamikon LongLife systeem daarom een logische keuze. Daarmee werd dit project het eerste nieuwbouw project waar Lamikon LongLife werd toegepast.

 

Wel betekende de bewuste keuze van de opdrachtgever, dat de hoofdaannemer het project niet traditioneel kon uitvoeren. Bij traditionele bouw worden ‘kale’ kozijnen geplaatst in de ruwbouw fase. Nu werden er in deze fase slechts stelkozijnen geplaatst.

 

Nadat de gevel was gemetseld, gevoegd en gestukt hebben wij compleet beglaasde en afgelakte kozijnen gemonteerd in de stelkozijnen. Door kozijnen in een latere fase te plaatsen in het gebouw is er controle op details, maatvoering en ontstaan er geen beschadigingen aan de kozijnen.

 

Doordat de kozijnen volgens het Lamikon systeem fabrieksmatig zijn afgelakt en beglaasd, zijn ze relatief duurzaam. Denk hierbij aan de beschermende verflaag die evenredig wordt verspreid over het gehele kozijn en aan de kit die onder geconditioneerde omstandigheden kan uitharden.

 

Door de unieke thermische eigenschappen van LongLife kozijnen is er bovendien een zeer comfortabele woonomgeving gecreëerd.

 

Het complex is in 2011 gerealiseerd.