Renovatie

Concept Growing Green te Delft

 

Terug naar Referenties

Pijlers van het renovatieproduct: naar A, een gezond binnenklimaat, meer wooncomfort en een hoog rendement op de investering. Het renovatieproduct plaatst een deel van de installaties aan de gevel en pakt de schil aan met prefab hsb gevelelementen met hoogwaardige isolatie. Die gevelelementen, inclusief kozijnen, komen van Verweij Houttechniek uit Woerden.

 

Verweij Houttechniek is een van de co-makers van de onder regie van Smits Vastgoedzorg ontwikkelde Growing Green-aanpak. Verweij levert de prefab gevelelementen met hoogwaardige isolatie die in het renovatieproduct worden gebruikt. Het Growing Green renovatieproduct is voor het eerst toegepast in een galerijwoning in Delft, die woningcorporatie Woonbron een jaar lang als proefwoning ter beschikking stelt. In deze woning plaatste Verweij prefab hsb gevels met Lamikon kozijnen; aan de achtergevel Lamikon+ met triple glas, aan de voorgevel Lamikon Longlife met dubbelglas, afgestemd op de oriëntering van de woning.

 

De keuze voor deze Lamikon kozijnen is gemaakt vanwege de gegarandeerde lage onderhoudskosten en het feit dat ze vanwege detaillering en materiaalgebruik uitstekend presteren op energetisch gebied.

 

Mede dankzij de complete gevels van Verweij maakt de proefwoning een sprong van label G naar A. In de energie-index scoort de galerijwoning nu 0,94; label A, maar nog niet energieneutraal. Wanneer het renovatieproduct zou worden losgelaten, met PV panelen op het dak, zou de energie-index uitkomen op 0,04.

Consortium Growing Green

Smits Vastgoedzorg ontwikkelde het Growing Green renovatieproduct samen met een aantal partners. Naast Verweij Houttechniek waren dat installatiebedrijf Feenstra, NPSP Composieten, Nieuwe Architecten en PPG Industrial Coatings. Ook woningcorporatie Woonbron was betrokken bij de ontwikkeling van het renovatieproduct, evenals als de TU Delft en TNO.