Renovatie

Renovatie 63 woningen te Rosmalen

 

Terug naar Referenties

Deze geschakelde woningen, die stammen uit 1978, werden door BAM woningbouw W&R gerenoveerd. Verweij Houttechniek is door BAM W&R geselecteerd als vaste partner voor het vervangen van ramen, deuren en houten kozijnen.

 

De kozijnen, welke van origine transparant zijn afgewerkt, werden kaal geschuurd en vervolgens voorzien van een dekkend verfsysteem. Hierna werd het glas vervangen door HR++ glas. Ook werden er zelfregulerende ventilatieroosters toegepast.

 

Hierop werden ook de gedateerde deuren en ramen vervangen voor kant-en-klare exemplaren van Verweij Houttechniek. Deze Columbus ramen en Columbus deuren zijn fabrieksmatig op pasmaat gefreesd, voorzien van een dekkend aflaksysteem, HR++ glas en hang- en sluitwerk met het Politie keurmerk. Deze benadering verkort de bouwtijd en de overlast voor bewoners aanzienlijk.

 

Tenslotte werden de gevels voorzien van een frisse kleurstelling en zijn de dakramen vervangen.

 

Dit project is een van de vele voorbeelden van een relatief lichte ingreep die leidt tot grote energetische en esthetische verbeteringen van woningen. Het op de juiste manier toepassen van houten kozijnen stelt woningbezitters in staat om hun kozijnen na tientallen jaren voor een relatief laag bedrag te upgraden naar de wensen van vandaag en morgen.