Renovatie

Renovatie 250 woningen te Hilversum

 

Terug naar Referenties

Opdrachtgever van het project, A.S.R. Vastgoed Vermogensbeheer, heeft BAM Wonen aangesteld als de aannemer voor deze renovatie.

 

De voornaamste reden van de renovatie was vanwege de benodigde energieverbetering. De Energie-Index is verbeterd van energielabel D/E naar A, maar ook zijn de appartementen (onderhouds)technisch verbeterd zodat deze voldoen aan de langere termijneisen, waaronder het PolitieKeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

 

De bestaande ramen waren toe aan vervanging en niet meer van deze tijd. Het betroffen tuimelramen, waarvan bekend is dat deze zeer geregeld tocht- of lekkageverschijnselen vertonen. Verweij Houttechniek, co-maker van BAM Wonen, heeft gezorgd voor vervanging van de bestaande ramen door toepassing van het Columbus intrekkozijn met draaikiepramen. Ook zijn er door Verweij Houttechniek borstweringspanelen vervangen en zijn er EPA-balkondeuren geleverd en gemonteerd. Er is gekozen voor het Columbus intrekkozijn en de EPA-deur, omdat deze producten onder andere voldoen aan de energiemaatregelen die moesten worden genomen.

 

Andere werkzaamheden waren het aanpassen van de algemene ruimtes en de entree. Zo zijn de liftdeuren vervangen waardoor de toegankelijkheid voor de bewoners beter is, en is de nieuwe entree transparanter gemaakt en ’s avonds goed verlicht waardoor dit een veilig gevoel geeft voor de bewoners. Daarnaast zijn er zonnepanelen op het dak aangebracht.

 

Het werk is vlekkeloos verlopen, mede omdat alle co-makers van BAM Wonen goed op elkaar ingespeeld zijn en er gewerkt is volgens RGS (Resultaat Gericht Samenwerken). De bewoners hebben hierdoor minimale overlast ervaren.