Renovatie

Renovatie 162 woningen te Zwolle

De woonerfwijk uit 1982 ligt aan de oostkant van Zwolle-zuid. De transformatie van de woningen werd in overeenstemming met de bewoners uitgevoerd.

De gerenoveerde woningen kregen een nieuw dak en de gevels werden bekleed met zwarte, houten panelen als verwijzing naar de oude boerenschuren in de buitengebieden van Zwolle. Om te voldoen aan de huidige duurzaamheidseisen kregen de woningen nieuwe installaties en werden ze opnieuw geïsoleerd.

Verweij Houttechniek werd door bouwbedrijf Salverda geselecteerd voor de levering en montage van nieuwe ramen en deuren. Wanneer de bewoner een aanbouw wenste, leverde en monteerde Verweij Houttechniek ook de benodigde kozijnen. Het aanbieden van kant-en-klare kozijnen naast het aanbieden van deuren en ramen was van meerwaarde op dit project. De verantwoordelijkheid voor het ontwerpen tot en met monteren van alle houten gevelelementen lag hierdoor slechts bij één partij.

Ook mochten bewoners zelf hun voordeur kiezen. Ondanks het feit dat er daardoor een grote variatie ontstond in producten, slaagde Verweij erin om snel en flexibel te reageren op de wensen van bewoners.