De laagste onderhoudskosten, de laagste milieubelasting, de hoogste isolatiewaarden én de hoogste glansgraad. Met Lamikon LongLife ramen, deuren en (intrek)kozijnen bieden we voor elk renovatieproject een slimme oplossing.

 

De Lamikon LongLife collectie biedt een slimme bandbreedte als het gaat om het maken van de juiste keuze, passend bij uw (energetische) ambitie en budget. Ontdek de innovatieve eigenschappen.  

 

Optimale U-waarde
Lamikon LongLife biedt ramen, deuren en kozijnen met verschillende U-waarden. Allemaal BCRG-geregistreerd (voormalig ISSO). Wij berekenen welk Lamikon LongLife product voor uw renovatieproject geschikt is. Bijvoorbeeld:

  • Lamikon LongLife:          U-waarde 1,39, dubbelglas
  • Lamikon LongLife+:       U-waarde 1,03, tripleglas
  • Lamikon LongLife++:     U-waarde 0,79, tripleglas

 

Alle Lamikon LongLife ramen en kozijnen zijn gemaakt van naaldhout. Naaldhout heeft grotere ‘luchtwegen’ dan hardhout, waardoor het extra goed isoleert. Vocht, hitte en vorst krijgen geen kans door de afdichting van de kopse kanten, gepatenteerde flexibele epoxyverbindingen en een Woodstone aanslag- en afdekprofiel op de horizontale delen.

 

TCO-proof
Voor elk project garanderen we een optimale Total Cost of Ownership (TCO). Dankzij het slimme productieproces heeft het uiteindelijke product lage onderhoudskosten. Zo wordt alle productie inhouse gedaan, óók de beglazing en het aflakken. In geconditioneerde ruimtes, zodat temperatuur en vocht het hout niet kunnen aantasten. Samen met het slimme detailwerk van de Woodstone profielen en epoxyverbindingen zorgt dit voor een extra lange levensduur en lage onderhoudskosten. We bieden dan ook 15 jaar garantie op de Lamikon LongLife systemen.

 

Laagste milieubelasting
Het DUBOkeur® bewijst dat Lamikon LongLife de duurzaamste keuze is. Zo komt het naaldhout uit verantwoord beheerde Europese bossen. Dit betekent dat CO₂ veilig blijft opgeslagen en dat de uitstoot bij transport beperkt blijft. Tijdens de gehele levenscyclus komt er minder CO₂ vrij en zijn de schaduwkosten lager dan bij andere type kozijnen. Daarbij groeit naaldhout opnieuw aan en is na 50 tot 60 jaar weer geschikt voor bewerking. Dat is gelijk aan de minimale levensduur van Lamikon LongLife producten. Al met al een circulair product.

 

Hoge glansgraad

Naaldhout heeft nog een voordeel: met ons nieuwe aflaksysteem is de glansgraad van het eindproduct bewezen hoger. Het geeft het kozijn een mooie uitstraling en goede bescherming.

 

Minimale bewonersoverlast
Renoveren met Verweij Houttechniek betekent ook: minimale bewonersoverlast. Alle deuren, ramen en (intrek)kozijnen worden per woning ingemeten en pasmaat geproduceerd. Daarbij worden de producten in de fabriek direct beglaasd, afgelakt en voorzien van hang- en sluitwerk. Hierdoor is snelle montage mogelijk.

 

100% maatwerk
Elk renovatieproject is maatwerk. Daarom kan elk Lamikon LongLife product er op 1001 manieren uitzien. Letterlijk, want er zijn volop opties voor hang- en sluitwerk, beglazing, lakkleur en overige detaillering. Ook zijn alle producten verkrijgbaar met tripleglas.

 

Optie: revitalisatie

Blijkt bij de opname van de kozijnen dat verlenging van de levensduur mogelijk is? En uit de berekening van de TCO dat dit rendabeler is dan de volledige vervanging van ramen, deuren en kozijnen? Dan bieden we, in samenwerking met RGS-partners, Lamikon SecondLife aan. Bestaande kozijnen worden gerevitaliseerd en de draaiende delen (ramen en deuren) worden vervangen door Lamikon LongLife producten. Dit biedt voordelen: minder bewonersoverlast, minder CO2-uitstoot én minder kosten.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Lamikon LongLife ramen, deuren en (intrek)kozijnen? Lees hier meer over de producten en de ervaringen van Willems Vastgoedonderhoud of neem direct contact op.

 

Download hier de pdf van dit artikel