Ruim 25 jaar geleden stuurden we de eerste factuur naar Hagemans Vastgoedonderhoud. Het begin van de samenwerking tussen twee familiebedrijven die opvallend veel gelijkenissen hebben. Partnerschap en duurzaamheid zijn thema’s die de aandacht krijgen die ze verdienen. Ruud Verweij vertelt in de rubriek ‘Partner aan het woord’ van het interne magazine HGMNS over de samenwerking en de ontwikkelingen die beide bedrijven hebben doorgemaakt met elkaar.

 

Zo is Hagemans Vastgoedonderhoud op het gebied van samenwerken altijd een voorloper geweest. Ruud: “Al vanaf het begin van de samenwerking mogen we vroegtijdig meedenken in projecten. We delen graag onze kennis en ervaring om planmatig onderhoud en renovaties in de sociale woningbouw verder te verbeteren. Resultaatgericht Samenwerken (RGS) is een belangrijke trend, maar eigenlijk werkten we altijd al zo samen.”

 

Hagemans Vastgoedonderhoud en Verweij Houttechniek vullen elkaar ook goed aan als het gaat om duurzaamheidsambities. Hagemans is bijvoorbeeld altijd al bezig geweest met de mogelijkheden voor het behoud van het bestaande houten kozijn. Een recent voorbeeld is de verduurzaming van 501 woningen in de Spoorbuurt te Nijmegen. “De kozijnen werden opgeknapt met een nieuwe verflaag en de vaste beglazing werd vervangen door HR++ isolatieglas. Wij produceerden en monteerden de geveldelen die aan vervanging toe waren: meer dan 5.000 ramen, bijna 900 deuren en 20 kozijnen. De verlenging van de levensduur van de kozijnen door deze revitalisatie, noemen wij SecondLife,” legt Ruud uit.

 

Meer lezen? Download hier het hele artikel.