Is volledige kozijnvervanging altijd nodig? Of kunnen de kozijnen een tweede leven krijgen? Bij elk project waar wij aan meewerken, stellen we opnieuw deze vraag. Vaak kan de levensduur van kozijnen aanzienlijk verlengd worden door ze te revitaliseren. Wij noemen dit het SecondLife-concept. Het resultaat? Een lage Total Cost of Ownership (TCO), een lage milieu-impact en tevreden bewoners.

In dit concept revitaliseren onze klanten – voornamelijk vastgoedonderhoudsbedrijven – de kozijnen door het toepassen van goed isolerend glas, het herstellen van houtrot en een frisse verflaag. Wij produceren en monteren vervolgens pasmaat nieuwe draaiende delen: de ramen en deuren. Dit verlengt de levensduur met zo’n 25 tot 50 jaar.

 

Het revitaliseren van bestaande houten kozijnen is dan ook heel milieuvriendelijk. Minder handelingen en grondstoffen zijn nodig. Tegelijkertijd isoleren ze beter, waardoor de energievraag wordt beperkt. Bij het berekenen van de kosten op zowel de korte als de lange termijn komt deze optie vaak het voordeligst uit. In combinatie met de minimale overlast voor bewoners, biedt SecondLife voor woningcorporaties de ideale aanpak voor woningrenovatie.

 

In een interview met het platform Kozijnen van hout vertelt Ruud Verweij meer. Klik hier voor het volledige artikel.

In het interview met Stefan de Schrijver van De Schrijver Vastgoedonderhoud lees je hoe dit in de praktijk is toegepast bij 51 woningen aan de Bellamystraat in Terneuzen.