Lees hieronder het persoonlijke verhaal van David Verweij waarin hij terugblikt op zijn werkzame periode in het familiebedrijf en vooruitkijkt naar de nieuwe periode met de volgende generatie.

 

 

Vanaf 1977 tot en met 2020 mocht ik in ons - inmiddels meer dan 135-jarig - familiebedrijf werkzaam zijn en leidinggeven. In feite ben je een vaandeldrager, die het vaandel overneemt van voorouders en in mijn geval het vaandel volledig mag en kan overdragen aan onze zoon Leonard. Hij gaat verder met mijn broer Ruud, waarmee ik gedurende 36 jaar mocht samenwerken. Een niet te evenaren samenwerking, met de nodige vrijheden waarin wij elkaar naadloos aanvoelden en ondersteunden. Deze samenwerking is het bouwwerk van wat er nu staat, met als basis het fundament dat onze voorouders gelegd hebben.

 

Ons bedrijf heeft zich gedurende al deze jaren ontwikkeld van een klein timmerbedrijf tot een landelijke speler in de renovatiemarkt. Het tijdperk van hamer en beitel hebben wij achter ons gelaten en is nu vervangen door een geavanceerd machine- en robotpark. En wie had kunnen denken dat ons bedrijf nu ook een vestiging heeft in het noorden van Nederland?

 

Niet alleen volume, maar ook zaken als samenwerking, productinnovaties, duurzaamheid, techniek en opleiding hebben het bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Dat is geen verdienste van alleen een directeur of eigenaar. Dat hebben wij weten te realiseren met toegewijde medewerkers - die voortdurend de ontwikkelingen volhardend én met trots hebben doorstaan - en betrouwbare en loyale toeleveranciers en onderaannemers. Ook de contacten met de lokale overheden zijn altijd goed en uitdagend geweest. Maar dat is slechts één kant van het verhaal.

 

Deze groei en ontwikkeling is zeker ook te danken aan onze klanten. Veelal bedrijven en ondernemers met een hoogwaardig kennis- en ambitieniveau. Prachtig om waar te nemen. Het was en is nog steeds een uitdaging voor ons om daar als partner in te participeren. Ik hoop dat deze verstandhouding ook in de toekomst minimaal gecontinueerd mag blijven en waar mogelijk zelfs uitgebreid kan worden. De basis is en - naar ik hoop - zal altijd blijven: mensenwerk, met respect voor elkaar.

 

Kortom, het bedrijf kon zich alleen maar ontwikkelen dankzij de substantiële bijdrage van opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en medewerkers. Waarvoor respect en grote dank.

 

Alles overziend, is het een periode geweest van oliecrisis tot en met coronacrisis. De ups en downs zullen altijd blijven, maar het positieve overheerst zonder enige twijfel. Hoe mooi is het dan om mijn werkzame periode af te kunnen sluiten en… het bedrijf met een gerust hart over te dragen aan de volgende generatie. Een nieuwe periode voor ons bedrijf met nieuwe kennis en nieuwe inzichten. Ik hoop dat u daar als relatie nog lang getuige van mag, kan en vooral ook wilt zijn. Een nieuwe vlucht naar voren!

 

Dank aan u allen en ik wens u zowel privé als zakelijk vooral een gezonde toekomst toe!

 

David Verweij