Op woensdag 5 oktober werden we in het zonnetje gezet door FSC: als een van de bedrijven die het een kwart eeuw geleden anders durfden te doen. Die durfden te kiezen voor duurzaam, terwijl dat nog niet gebruikelijk was. We kozen toen voor FSC-gecertificeerd hout en dragen daarmee al 25 jaar bij aan de missie van FSC: bescherming en behoud van bossen wereldwijd.

 

Wyke Smit, directeur van FSC Nederland, vertelt: “Deze bedrijven zijn de vooroplopers in bosbescherming. Samen geven we de boseigenaar de middelen om het bos duurzaam te beheren en zorgen we voor een gezond bos dat leeft. Belangrijk in de strijd tegen ontbossing.” 

 
Ruud Verweij vult aan: “We zijn er trots op dat we 25 jaar geleden als eerste kozijnfabriek in Nederland gecertificeerd zijn voor de inkoop van duurzaam geproduceerd FSC-hout. Nog steeds is duurzaam ondernemen een van de belangrijkste pijlers binnen ons bedrijf. Dit doen we onder andere door grondstoffen met verantwoorde herkomst in te kopen en producten te ontwikkelen met een zo laag mogelijke milieu-impact. Zo gaan we voor onze duurzame doelen - 100% CO2-reductie en circulair in 2040 - en dragen we bij aan de verduurzaming van de vastgoedonderhoudsbranche.”
 
Lees hier het hele persbericht van FSC Nederland.