Kies voor hout, red het woud

16 oktober 2017

‘Kies voor hout, red het woud’ zo luidt de nieuwste campagne van FSC®. Door te kiezen voor FSC®-hout wordt gestreden tegen ontbossing en klimaatverandering.

Ook Verweij kiest voor FSC®. Dit betekent dat alle houten ramen, deuren en kozijnen die Verweij maakt, zijn vervaardigd uit FSC®-hout (of PEFC-gecertificeerd hout). Waarom?

FSC®-gecertificeerd tropisch hardhout is een sterk en duurzaam bouwmateriaal. Gebruik van FSC®-hout stimuleert duurzaam bosbeheer, en voorkomt daarmee dat bos verdwijnt voor andere bestemmingen als veeteelt, mijnbouw of plantages. Dit is van groot belang; per minuut verdwijnen er wereldwijd 48 voetbalvelden aan bos. Van alle dieren op aarde is 80% afhankelijk van het bos. Hoe meer FSC®-hout er wordt gebruikt, hoe meer bos er blijft bestaan. Een FSC®-bos vormt dus een circulaire economie.

Een ander groot voordeel: hout is milieutechnisch een gesloten cirkel. Dus door voor hout te kiezen, kies je voor een circulair natuurproduct dat ten opzichte van andere materialen zoals kunststof of aluminium zeer milieuvriendelijk is.

Bekijk de animatie die uitmaakt van de nieuwste FSC®-campagne:

 

Nieuws

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

Nieuws | Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

Nieuws | TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

Nieuws | Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.