Gulden Feniks inzending: renovatie Oud-Philipsdorp in Eindhoven

3 maart 2017

Elk jaar wordt de Gulden Feniks uitgereikt aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. De renovatie van Oud-Philipsdorp in Eindhoven is door Woonbedrijf ingezonden voor de Gulden Feniks van het NRP.

De eerste arbeiderswoningen die zijn neergezet bij de voormalige Philipsfabrieken in Eindhoven, waren na meer dan 100 jaar toe aan een grondige renovatie.

En die renovatie kwam er. Het realiseren van goed gerenoveerde woningen met een betere uitstraling, meer comfort, lagere energiekosten en een gezonder binnenklimaat waarin het in ieder geval de komende veertig jaar fijn wonen is in een prachtige wijk, was de doelstelling van dit bijzondere renovatieproject.

De renovatie van deze gemeentelijke monumenten is onder andere gedaan door het beeld uit het verleden te herstellen, dit in samenwerking met BouwhulpGroep. De bijdrage van Verweij Houttechniek, als maatregel ten aanzien van de oorspronkelijke beeldkwaliteit, bestond uit de kozijnvervanging voor kozijnen in de oorspronkelijke kleuren. Hierbij hoorde ook het terugbrengen van de hoofdindeling van de kozijnen.

De doelstelling is gehaald. Het resultaat? Sinds de woningen in februari 2016 zijn opgeleverd, genieten de bewoners van hedendaags comfort in combinatie met een sfeervolle historische wijk van uniform karakter.

Philipsdorp

 

Nieuws

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

Nieuws | Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

Nieuws | TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

Nieuws | Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.