Innovatieve EPA-deur draagt bij aan verduurzaming woningen

19 oktober 2016

Ketenpartners ontwikkelen duurzame deur met U-waarde van 2.0

Meer comfort, een gezonder leefklimaat en lagere energielasten. Dat mochten de bewoners van de woningen aan de Rijnsingel in Ridderkerk verwachten na de renovatie die wordt uitgevoerd in opdracht van woningbouwvereniging Woonvisie. Inmiddels zijn de eerste 324 woningen gereed en is er een start gemaakt met de volgende 297 woningen.

Verweij Houttechniek is betrokken bij het grootscheepse project en vervangt de oude balkondeuren door de nieuwe, innovatieve EPA-deur die in samenwerking met ketenpartner Mill Panel is ontwikkeld. Met een U-waarde van slechts 2.0 draagt de deur bij aan de gewenste ‘Energie-Index sprong’.

EPA-deur
Ruud Verweij: “Het vervangen van de balkondeuren door nieuwe, beter geïsoleerde deuren is essentieel bij verduurzaming van flatwoningen. De EPA-deur is 39 mm dik. De speciale details geven de deur de uitstraling van een traditionele stapeldorpeldeur. Een traditionele stapeldorpeldeur kent een U-waarde van 3.5. De EPA-deur overtroeft dit ruimschoots met 2.0. De ambitie om in ieder geval een Energie-Index van 1,2 tot en met 1,4 voor de woningen te behalen is mede hierdoor geslaagd.”

Verduurzaming
De totale verduurzaming van de woningen omvat de isolatie van de borstweringspanelen, het aanbrengen van extra tochtweringen en de aanleg van cv-installaties en mv-installaties, het vervangen van glas, de multiplex klepramen en de balkondeuren. Woonvisie heeft SlimOnderhoud (een samenwerking tussen Willems Vastgoedonderhoud en verduurzamingsorganisatie Twinstone) verantwoordelijk gesteld voor het project.

Het project is in september 2015 gestart. De verwachting is dat medio 2017 alle woningen gereed zullen zijn.

Partijen:

Opdrachtgever: Woonvisie
Realisatie: Willems Vastgoedonderhoud
EPA-deuren: Verweij Houttechniek en Mill Panel

 

Nieuws

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

Nieuws | Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

Nieuws | TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

Nieuws | Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.