Systemen

Columbus intrekkozijn

Dit renovatiesysteem is gericht op het oplossen van de problemen die bewoners en woningbezitters ondervinden met kunststof/aluminium schuiframen in houten kozijnen.

Met name in de jaren ’80 hebben veel woningbezitters gekozen voor dergelijke schuiframen, welke nu al enkele jaren voorbij het einde van hun levensduur zijn. Dit resulteert in ramen die niet of nauwelijks open kunnen, tochten en condenseren. Daarnaast zijn de hedendaagse energetische doelstellingen vele malen ambitieuzer dan de energetische prestaties van deze kunststof/aluminium schuiframen.

Het Columbus intrekkozijn is een snelle en duurzame vervanger.

Dit houten intrekkozijn maakt gebruik van de bestaande houten kozijnen waarin de kunststof/aluminium schuiframen zich bevinden. Elk intrekkozijn wordt uniek ingemeten en geproduceerd om optimaal gebruik te kunnen maken van de bestaande situatie.

De nieuwe intrekkozijnen worden fabrieksmatig afgelakt, beglaasd en voorzien een draai- of draaikiepraam. Optioneel wordt een vaste ruit toegevoegd.  

Eenmaal in de woning wordt het intrekkozijn van binnenuit gemonteerd, waarbij eventuele houtrot in het oude kozijn wordt verwijderd. Daarbij wordt altijd een ventilerend Woodstone profiel op de onderdorpel geplaatst. Op deze manier wordt de constructie geconserveerd en wordt een lage TCO gegarandeerd. 

Het eindresultaat is een woning die in één dag is opgewaardeerd zonder sloopwerk, terwijl bewoners en woningbezitters verzekerd zijn van tientallen jaren nachtrust. Dat noemen wij snel en duurzaam.      

Al vele malen is het Columbus intrekkozijn een duurzame en comfortabele oplossing geweest in de markt en is onder andere toegepast in Nijmegen, Rotterdam, Amsterdam, Duiven, Wijchen, Hilversum, Spijkenisse en in Wolvega.

Systemen

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

Columbus intrekkozijn | Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

Columbus intrekkozijn | TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

Columbus intrekkozijn | Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.