Systemen

Columbus intrekkozijn

Het Columbus intrekkozijn is een renovatiesysteem om bestaande kunststof/aluminium schuiframen in houten kozijnen eenvoudig te vervangen door houten ramen.

Het Columbus intrekkozijn is een antwoord op vragen uit de markt omdat er veel problemen zijn met kunststof/aluminium schuiframen in houten kozijnen. De bestaande schuiframen tochten, gaan moeilijk open en dicht, en condenseren. Bovendien zijn de onderdorpels en de verbindingen van de houten kozijnen veelal aangetast met houtrot door de slechte detaillering.

Bij het door Verweij Houttechniek ontwikkelde Columbus intrekkozijn worden de bestaande schuiframen vervangen door houten ramen die als draaikiepramen, eventueel in combinatie met vast glas, worden uitgevoerd.

De bestaande houten kozijnen worden “hergebruikt”, doch de detaillering wordt aangepast. Daarnaast kan door toevoeging van een ventilerend Woodstone-profiel op de onderdorpels geen houtrotschade meer ontstaan. Tot slot worden alle houten onderdelen fabrieksmatig afgelakt en beglaasd, en van binnenuit gemonteerd. Deze positieve aanpassingen zorgen voor een energetisch intrekkozijn dat bijdraagt aan de gewenste ‘Energie-Index sprong’.

Het resultaat: minimale overlast bij de bewoner, geen steigerkosten, verhoging van het comfort en de veiligheid, een verlengde levensduur van het houten kozijn en draagt bij aan de gewenste energetische waarde.

Systemen

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

Columbus intrekkozijn | Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

Columbus intrekkozijn | TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

Columbus intrekkozijn | Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.