Renovatie 56 woningen te Voorburg

Dit project besloeg het renoveren van 56 woningen aan de Veenkade.

De Veenkade is gelegen in één van de oudere wijken in Voorburg en bestaat uit monumentale arbeiderswoningen. Vanwege de historische aard werd de buitenzijde van elke woning gerestaureerd en werd onderhoud gepleegd aan de binnenzijde van de woningen.

De woningen  zijn voorzien van een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Dit is gebeurd in samenspraak met de bewoners. Tevens is er vloer- en dakisolatie aangebracht.

De kozijnen zijn voorzien van HR++ glas, ventilatievoorzieningen en nieuwe ramen en deuren.

Vidomes heeft hoofdaannemer van der Speld opdracht gegeven om Verweij Houttechniek in te schakelen als partner voor dit project. Dit omdat de opdrachtgever al eerdere positieve ervaringen met Verweij had op het gebied van Specials.

De uitdaging bij dit project lag met name bij het vervangen van de klepramen. Deze ramen hadden een aparte detaillering en droegen in grote mate bij aan de uitstraling van de gebouwen.

Door de authentieke detaillering als uitgangspunt te nemen bij het ontwerp, gebruikmakend van de juiste materialen en moderne technieken, konden wij het historische beeld behouden. Het is gelukt om klepramen te ontwerpen die een gladde en strakke uitstraling hebben, terwijl de originele details werden gehandhaafd.

Verder zijn in dit werk zogenaamde ‘Holland Elementen’ toegepast. Simplistisch gesteld is dit een zeer slank kozijn dat in het bestaande kozijn wordt gemonteerd. Daarbinnen worden een vast raam en een draaikiepraam gemonteerd. Op deze manier bieden wij producten die voldoen aan de eisen van deze tijd, terwijl de monumentale detaillering gehandhaafd blijft.

Wij hebben voor dit project het hele traject van ontwerpen tot en met monteren op ons genomen.

Informatie aanvragen

Mijn aanvraag betreft: *

* Velden zijn verplicht

Informatie aanvragen

* Velden zijn verplicht

Bestek aanvragen

Selecteer de link hieronder om naar Bestekservice te navigeren.

Downloads

Hieronder kunt u de bestanden downloaden.

Downloads

Nieuwsbrief

Voorletter(s): *
Tussenvoegsel(s):
Achternaam: *
E-mail: *

* Velden zijn verplicht

Verweij Houttechniek

| Energiezuinig

Het Lamikon LongLife + kozijn is in de databank van BCRG (voorheen ISSO) opgenomen en beschikt over een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee bewijst Verweij Houttechniek in staat te zijn te voldoen aan de hoger wordende normen voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing. Het standaard Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,08. Het thermisch verbeterd Lamikon LongLife + kozijn heeft een U-waarde van 1,03.
Door het Lamikon LongLife + kozijn toe te passen, worden woningen opgewaardeerd naar een EI 0,51 – 0,70 (voorheen A+) of naar een EI van 0,71-1,05 (voorheen label A). Een gemiddelde waarmee iedereen moet rekenen.

| TCO

Wanneer u kiest voor het Lamikon LongLife + kozijn hoeft er slechts één keer in de 10 jaar onderhoud plaats te vinden.
Het Lamikon LongLife + kozijn heeft een levensduur van 100 jaar.

| Garanties

Door te kiezen voor het Lamikon LongLife + kozijn profiteert u van 15 jaar garantie op alle onderdelen.
Collectieve garantie.